Bramborový špíz se slaninou

Ingredience

Farm Frites bramborové plátky 150 g
Máslo (rozpuštěné) 50 g
Listy šalvěje 6 ks
Krvety 6 ks
Slanina plátky 6 ks
Olej 20 ml
Salátové listy 50 g
Žloutky 3 ks
Lžíce vína 1 ks
Sůl, pepř 0 g
Citronová šťáva 0 ml
 

Postup

V horké vodní lázni ušleháme žloutky a bílé víno se špetkou soli a pepřem do husté omáčky. Pomalu přidáváme rozpuštěné máslo. Holandskou omáčku ochutíme citrónovou šťávou. Farm Frites bramborové plátky necháme trochu povolit. Listy šalvěje omyjeme a osušíme. Omyté a osušené kreve­ty ovineme listem šalvěje a střídavě napíchneme na připravené špízy spolu s povolenými bramborovými plátky a stejně silnými kousky slaniny.

Rozehřejeme olej a špízy na něm opékáme z každé strany 6-8 min. (pokud špízy připravujeme na grilu a používáme špejle musíme je předem namočit, aby vydrželi žár) Osolíme a opepříme.

Podáváme s trhanými salátovými listy a připravenou holandskou omáčkou, opečenými krevetami a citronem.

 

Rozpočet

Počet porcí:

NázevPopisJednotkyČisté množstvíSkladová cena
Farm Frites bramborové plátkymraženég150 0,- Kč
Máslo (rozpuštěné)mléčnég50 0,- Kč
Listy šalvějezeleninaks6 0,- Kč
Krvetymraženéks6 0,- Kč
Slanina plátkymasoks6 0,- Kč
Olejkoloniálml20 0,- Kč
Salátové listyzeleninag50 0,- Kč
Žloutkyvejceks3 0,- Kč
Lžíce vínaalkoholks1 0,- Kč
Sůl, pepřdochucovadlag0 0,- Kč
Citronová šťávatrochuml0 0,- Kč
0,- Kč

Uložit recept

 
 
 
Copyright © 2014 Farm Frites s.r.o. - všechna práva vyhrazena
Homepage | Sitemap | Design: studiomagent.cz
Webové stránky vytvořilo E-WORKS :: web studio | XHTML 1.0 | CSS 2